Vores Ulveminder

21. april 2021

Af: Tobias Ashton
I det her afsnit af Vores Ulveminder har jeg taget en snak med fan, Mathias Engtorp. Mathias har i løbet af hans tid som fan af FC Midtjylland fuldt klubben i tykt og tyndt. En af de oplevelser, der står stærkest for ham, er hele Europa eventyret i 15/16 sæsonen. Hvor de fleste måske vil fremhæve de to kampe mod Manchester United som det absolutte højdepunkt, vil Mathias spole tiden lidt ekstra tilbage. Her havde han nemlig sammen med omkring 300 andre fans taget turen fra det midtjyske til Sydengland, hvor Southampton ventede i kvalifikationen til Europa League.
– Vi var en lille gruppe på omkring 20 personer, som tog flyet fra Billund til London dagen inden kampen. Vi kom dog alt for sent til London, og det hele var noget være rod. Dagen efter tog vi så bussen til Southampton. Men stemningen var i top, siger Mathias, som husker tilbage på hele den travle optakt med et smil:
– Da vi ankommer til Southampton, tager vi på en pub, hvor vi er omkring 300 Midtjylland fans. Herfra gik vi samlet gang til stadion. Så kan jeg huske, at hvis nu vi bare kunne score et mål, så ville det være en succes. Der var ikke nogen der regnede med, at vi ville vinde den her kamp. Men så scorede Tim Sparv pludseligt til 0-1, og det eksploderede bare. Det var fuldstændig vanvittigt!
Idet vi jubler, vender jeg mig rundt mod Southampton fansene, og så får jeg bare smasket en chicken curry lige i ansigtet, siger Mathias med et grin. Kampen sluttede som bekendt 1-1, og de ca. 300 medrejste midtjyder skulle selvfølgelig fejre det fantastiske udgangspunkt inden returopgøret i Herning.

Vild fejring, kaotisk nat
– Vi fejrede det nede på den samme pub, som vi var på tidligere. Der var en helt euforisk stemning af, at vi nu også kunne gøre noget stort. Nu kunne vi komme i Europa.
Efter fejringen på pubben skulle Mathias og de andre 15-20 drenge så sove, men en vigtig detalje havde de dog glemt at få styr på inden afrejse til England.
– Da vi skulle sove, indlogerede vi os på et tremandsværelse, men vi endte med at sove 15 mand derinde. Du kan spørge alle dem, der var med på den tur. Det var nok det, man husker, at vi var 15-20 mand, som sov på et tremandshotelværelse. Vi kom lige til at glemme at booke et værelse i Southampton, griner Mathias og afslutter:
– Det var noget, jeg husker som noget helt specielt.

Viborg ude 13/14 sæsonen
Mathias Engtorp fremhæver også kampen mod Viborg ude i 13/14 sæsonen som noget helt særligt.
– Jeg var afsted til den famøse 2-3 kamp i Viborg. Jeg kan huske, når man også kiggede på fanscenen, at den måde vi ligesom fyldte udebaneafsnittet på, og den måde vi var til stede både visuelt, men også lydmæssigt. Den kulisse der blev skabt. Det var som om, at fanscenen lige tog et ekstra skridt der. Jeg kan huske, at dagene efter tænkte man bare på den her kamp. Når man så highlightsene på tv, så gav det helt kuldegysninger, fordi man kunne mærke, at det her var specielt, siger Mathias, som husker tilbage på hele oplevelsen som en skelsættende dag for hele fanscenen omkring FC Midtjylland, og uddyber om oplevelsen:
– Sådan rent fanscenemæssigt var kampen mod Viborg den største oplevelse og største opgradering fra, hvor man kom fra, og hvordan man udviklede det derfra. Det var ligesom den dag, fanscenen tog skridtet op. Fra hvor man før stod omkring 50-100 på udebaneture og sang, så var det her pludseligt en hel tribune, der stod og sang på en gang. Specielt den her jubel, som er blevet obligatorisk efter hver sejr med allez allez-sangen, peakede lige netop den aften. Det var helt vildt, og noget som ikke var sket før, og som man tænker tilbage på nu som noget historisk.

Vild stemning før guldfejringen mod AC Horsens
Mange fans på stadion er noget Mathias elsker rigtig meget, og hele den stemning der er før en kamp kan være helt magisk. Især guldkampen mod AC Horsens i 2018, husker Mathias tilbage på som noget helt særligt:
– Jeg kan huske det her med, at der var så mange mennesker så lang tid før kampen. Der var proppet ude foran stadion i flere timer før kampen. Det håber jeg, at der kommer noget mere af, med den nye fanzone som kommer. At der kan samles rigtig mange mennesker, før kampen overhovedet er startet. Det er også noget, der er bygget på i fankulturen, at man kommer 2-3 timer før kampstart. Det synes jeg bare er vildt fedt, siger Mathias, som slutter af med en kæmpe opfordring:
– Kom gerne 2-3 timer før kampen og få en øl og en snak.

Nye indlæg