Referat af generalforsamling 2022

19. november 2022

Black Wolves Generalforsamlingen blev afholdt i Fanloungen på MCH Arena søndag den 13. november 2022 kl. 14.00.

 

1. Valg af dirigent

Claus Kejlstrup valgt. Claus Kejlstrup konstaterer at generalforsamlingen er lovlig da der er indkaldt i tide.

 

2. Valg af referent og stemmetællere

Niels Søbye Pedersen valgt som referent.
Gitte Rose Laursen Hald, Dorte Laursen og Jesper Johansen valgt som stemmetællere.
32 stemmeberettigede er mødt op til dagens generalforsamling.

 

3. Bestyrelsens beretning

Kære medlemmer, 

Så er det endnu engang tid til at gøre status. Status over det forgangne år med op- og nedture, store oplevelser og svingende sportslige resultater. 

I år er første gang jeg skal præsentere bestyrelsens beretning. Sidste år havde jeg dog skrevet en beretning og glædede mig til at fortælle den til generalforsamlingen men nogle dårlige tarteletter til en rund fødselsdag havde en anden mening og jeg måtte desværre blive hjemme med madforgiftning. I år står jeg her til gengæld frisk og frejdig og glæder mig mindst ligeså meget til at fortælle om året der gik fra bestyrelsens synspunkt som jeg gjorde sidste år. Da jeg skrev beretningen for et år siden var det efter cirka et halvt år på prøve som formand, det gik vist nogenlunde for jeg fik da love at få et år mere for bordenden. Og nu cirka 1½ år efter at min prøvetid startede tror jeg måske at resten af bestyrelsen er klar til at veksle min prøvetid til en lidt mere fast post som formand og jeg vil som jeg også nævnte i beretningen sidste år gerne takke alle i bestyrelsen for et kanon samarbejde og en god stemning til møder, arbejdsdage og i alle andre sammenhæng. 

Vi i bestyrelsen har gang i rigtig mange ting hele tiden og vi ville ønske at vi kunne nå meget mere og mange flere tiltag end det lykkes os. Hvis ikke der lige er en pokalfinale, ja så er der et fanforum, en europæisk kamp eller 10 og meget andet at arrangere. Vi keder os i hvert fald aldrig. 

Det går stødt fremad efter corona og medlemstallet er stigende. Vi er pt. 1215 medlemmer hvilket er en fremgang på cirka 15% siden April, hvilket jo må siges at være en succes! 

Vi kunne for et år siden berette at der er større og større opbakning til awayture generelt og meldte om den ene udsolgte bus efter den anden. Det seneste år har der til stadighed været god opbakning til busture hvor et er værd at fremhøve at vi sendte 2 busser til Rotterdam og kampen mod Feyenoord. 

Vi har udover busture i Danmark også haft nogle kampe i Europa som vi har udbudt awayture til. Den første tur vi forsøgte at stable på benene var turen til Sturm Graz i Østrig. Det var svært at arrangere turen da afstanden var for lang til en bustur og fly koster utrolig mange penge. Vi endte med at forsøge med en bus for at kunne gøre det til en fornuftig pris men der var desværre ikke stor nok opbakning til at vi kunne sende en af sted. Dernæst stod den på en tur til Feyenoord i Rotterdam hvor det lykkedes os at få den første bus fyldt og efterfølgende lavede vi en venteliste til bus nummer to som med bidrag fra FCM og private kom af sted og alt i alt havde vi cirka 110 personer med på turen. Det blev en mindeværdig tur og et godkendt 2-2 resultat og 1 point som bidragede til at vi nu kan spille Europa League bold efter vinterpausen. Vi har som lovet lagt det beskedne overskud fra turen til side, så det kan bruges som tilskud til europature i fremtiden. 

Arrangementudvalget har desværre ikke fået arrangeret så mange events som de gerne ville. Vi har arrangeret opbakning til den sidste træning inden Capellas første kamp som træner med meget stor succes. Det vurderes at cirka 200 personer deltog. Derudover har vi som prematch haft folkene bag brætspillet Pundit på besøg inden en hjemmekamp mod Brøndby i Maj. Derudover var vi som sædvanligt med til at arrangere dette års fanforum som løb af stablen for cirka 1½ måned siden. Det blev for første gang holdt i større lokaler end BWs lounge da der var ekstrem stor opbakning. Vi var omkring 300 fans samlet til arrangementet i sponsorloungen oppe ovenpå. 

I forhold til den nye fanzone så bliver det lidt en gentagelse fra sidste år. Vi ville gerne give jer en opdatering på projektet men pt. ved vi desværre ikke rigtig mere end det som allerede er offentligt kendt. Vi har fået at vide at når sponsorloungen står klar i starten af 2023 får vi en bedre idé om hvad der kan lade sig gøre i forhold til resten af byggeriet. 

Til seneste generalforsamling nævnte vi at det jo ikke havde været en udpræget succes i foråret 2021 som vist godt kan betegnes som ”det forsømte forår” hvilket jo gav Brøndby et billigt mesterskab. på daværende tidspunkt lå vi godt til på førstepladsen…. Jaaaa jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal sige om foråret 2022 men det føltes desværre lidt som et dejavue og endte med at vi måtte overgive førstepladsen til FCK som jo desværre snuppede mesterskabet. MEN som en trøst så betød det at vi jo havde tid til at fokusere på pokalfinalen og vi i BW havde travlt med at hjælpe FCM med alt det praktiske omkring busserne ved bl.a. at stå for frivillige i form af busansvarlige samt sælgere til 29 busser. Der opstod desværre, op til kampen, nogle uheldige episoder foranlediget af folk i Brøndby trøjer men intet skulle få lov at ødelægge vores store festdag. FCM diskede op med en kanon fanzone, TIFO drengene lavede en super fed TIFO og som pokalfinaler, eller i hvert fald dem FCM vinder, har det med at udvikle sig så blev det en sand neglebider og forløsningen ville ingen ende tage da vi tog sejren i endnu en pokalfinale-straffesparks-konkurrence og det var alt i alt en dejlig dag på Brøndby stadion. 

Sidste efterår havde vi et udemærket gruppespil i Europa League hvor vi efter et lunkent resultat i åbningskampen mod Ludogorets på MCH Arena efterfølgende præsterede at vinde over både Braga og Røde stjerne hvilket betød at vi i sidste runde både kunne ende på en første men også på en 3. plads. Efter en skuffende 0-0 kamp på udebane mod Ludogorets, som jo viste sig at være det sværeste hold at vinde over i gruppen, måtte vi tage til takke med 3. pladsen og en tur i Mickey Mouse cup hvor vi desværre blev ekspederet ud efter straffesparkskonkurrence mod PAOK. I år er det dog gået som det skulle og vi kan jo, som nævnt tidligere, glæde os til Europa League bold på MCH Arena efter vinterpausen. 

Slutteligt omkring det sportslige vil jeg tale om dette års superliga. Ja hvis man synes at vores Europa League gruppe udformede sig lidt pudsigt så skulle man da bare se superligaen. Hvis ligaen stoppede i dag så ville der, af de tre største klubber i danmark, kun være FCK i top 6 og så ville både AGF og Viborg også være der, DET er i hvert fald ikke hverdagskost. 

Nu til det lidt mere tørre, nemlig regnskabet. Vi har haft et godt år med en stor omsætning som dels kan tilskrives salget i baren men bestemt også busturene. Men det vil Michael sige meget mere om om lidt. 

Senere skal vi vælge den nye bestyrelse. Nuværende bestyrelsesmedlem og næstformand Elle Nielsen har valgt ikke at genopstille og nuværende bestyrelsesmedlem Nicolai Eichmeyer har valgt at træde tilbage med et år tilbage af sin valgperiode. Nicolais bestyrelsespost vil for det kommende år, jævnfør vedtægterne, blive besat af et bestyrelsesmedlem som skal vælges om lidt og vedkommende er dermed på genvalg til næste generalforsamling. 

Tusind tak for indsatsen til Elle og Nicolai og forhåbentligt på gensyn på et senere tidspunkt. 

Undertegnede og Kasper stiller op til endnu en tur i managén. Bjarke som hidtil har været suppleant, stiller op til en bestyrelsespost mens vi i bestyrelsen har fundet til den anden bestyrelsespost. Derudover genopstiller Jette til en suppleantpost og vi har til den anden suppleantpost fundet endnu en spændende kandidat. Vi håber selvfølgelig at i vil bakke op om dem alle sammen. 

Jeg vil gerne sige jer alle en stor tak for at møde op og bidrage, det er jer som gør BW til det vi er. Og til aller sidst så vil vi gerne rette et kæmpe og dybfølt tak til de frivillige, uden jer intet BW.

 

4. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Se bilag 2 (skriv til os for at få det tilsendt)

 

5. Godkendelse af budget for det kommende år

Se bilag 3 (skriv til os for at få det tilsendt)

Budgettet er vedtaget enstemmigt.

 

6. Fastlæggelse af kontingent

Bestyrelsen foreslår at man fastholder kontingent på 200 kroner om året.
Fastholdelse af kontingent på 200 kr. om året er vedtaget enstemmigt.

 

7. Indkomne forslag

a) Bestyrelsen foreslår tilføjelse af stykke 5 under paragraf 4 og i samme forbindelse ændring af paragraf 4 stykke 3:

Tilføjelse til paragraffen:

”4.5 Ved indmelding 1/2 år efter start af kontingentperioden, kan nye medlemmer, mod at betale 150% af et års kontingent, melde sig ind i Black Wolves for det resterende af indeværende kontingentperiode samt hele den kommende kontingentperiode. Når denne periode er udløbet overgår de til et normalt et-årligt medlemskab.”

Ændring af §4.3:
Ændres fra: ”4.3 Kontingentet opkræves forud for 1 år ad gangen.”

Ændres til: ”4.3 Kontingentet opkræves forud for 1 år ad gangen. Dog med undtagelse nævnt i 4.5”

Vedtaget enstemmigt.

b) Der byttes rundt på punkt. 5 og punkt 6 i dagsordenen for den ordinære generalforsamling i §7.1

Vedtaget enstemmigt.

 

8. Valg af bestyrelse

Nicolai Eichmeyer har valgt at trække sig og der skal derfor, udover de 3 bestyrelsesmedlemmers poster som er  vælges et bestyrelsesmedlem for en 1-årig periode til hans post.

a) Valg til bestyrelsen:

Der skal findes 3 personer til 2-årige bestyrelsesposter og 1 til en 1-årig bestyrelsespost. De tre kandidater med flest stemmer får de tre 2-årige bestyrelsesposter og kandidaten med 4. flest stemmer får den 1-årige bestyrelsespost.
Lasse Dyrby og Kasper Brink Mikkelsen modtager genvalg. Elle Nielsen modtager ikke genvalg.
Jannie Louisen Nielsen, Michael Grønbæk, Bjarke Grønbæk Petersen og Kenn Pedersen stiller op.

Stemmefordeling:

Lasse Dyrby 30 stemmer
Kasper Brink Mikkelsen:  30 stemmer
Jannie Louise Nielsen: 24 stemmer
Michael Grønbæk: 18 stemmer
Bjarke Grønbæk Petersen: 14 stemmer
Kenn Pedersen: 3 stemmer

Valgt til 2024: Lasse Dyrby
Valgt til 2024: Kasper Brink Mikkelsen
Valgt til 2024: Jannie Louise Nielsen
Valgt til 2023: Michael Grønbæk

 

b) Valg af suppleanter:

Herefter skal der findes 2 supplanter. Kandidaten med flest stemmer bliver 1. suppleant og kandidaten med 2. flest stemmer bliver 2. suppleant.

Lene Berthelsen: 21 stemmer
Jette Dyrby: 19 stemmer:
Bjarke Grønbæk: 17 stemmer
Kenn Pedersen: 6 stemmer

1. suppleant: Lene Berthelsen
2. suppleant: Jette Dyrby

 

9. Valg af revisor samt 1. Revisorsuppleant

Revisor: Jimmi Laursen
Revisor suppleant: Claus Kejlstrup

 

10. Eventuelt

Spørgsmål omkring deltagelse i bestyrelsesmøder som ikke bestyrelsesmedlem evt. i forbindelse med udvalgspost. Henvisning til §12.4. i vedtægter hvor dette er beskrevet.

Ros til bestyrelsen for arbejdet generelt i det forgange år.

Spørgsmål til samarbejdet til 3. partner ifbm. Busrejser, især til pokalfinalen. Debat omkring fremtidige aftaler til pokalture for at undgå de udfordringer der forelå i år.

Spørgsmål omkring mulig tur til Sporting Lissabon.
Vi er ved at indhente priser på turen for denne tur og forventer en afklaring snarest muligt, men kan blive udfordring med priser grundet flypriserne generelt. Debat omkring mulighederne for muligheder for fly/generelt.

Bestyrelsen vil undersøge muligheden for at dygtiggøre sig ved at tage kurser for bestyrelser så man får bedre redskaber til koordinering, fokus på tidsspilde.
Omstrukturering af posten som frivilligansvarlig. I stedet for at have en ansvarlig for alle frivillige vil der fremadrettet blive udnævnt en ansvarlig pr. gruppe (eks. grill, bar) og denne er er så ansvarlig for alt fra frivillige indenfor området til indkøb mm.

Spørgsmål om manglende udmelding fra BWs side i forbindelse med episoden i Viborg d. 10/11-2022 hvor nogle fans satte ild til ting på tribunen mm.
Henvisning til interview i P4, som er det eneste bestyrelsen har indvilliget i at deltage i da vi ikke vil risikere at mistolkes.