Brevet vedr. sikkerhed for FCM fans i Brøndby

9. september 2021

I forlængelse af dagens omtale af det brev vi har modtaget fra FC Midtjylland bringes brevet her i sin helhed:

Kære Black Wolves og andre FCM-fans

Her i landskamppausen har vi haft lidt ekstra tid til at evaluere sidste uges kamp på Brøndby Stadion – både på og uden for banen. Vi fik en super god start på kampen, hvor vi skabte en masse chancer med flere gode gennembrud og pres-situationer, men vi må erkende, at vi ikke formåede at konvertere dem til mål. Det er ærgerligt, og det fik stor indflydelse på kampens resultat, at vi ikke fik scoret på de kæmpe chancer.

Tusind tak for jeres opbakning – det betyder rigtig meget for hele truppen, uanset om vi vinder eller taber.

Jeg skriver til jer i dag, fordi vi ovenpå sidste søndags kamp også har evalueret sikkerheden for FC Midtjyllands fans under kampe på Brøndby Stadion. Igen i søndags var der episoder, der i forhold til jeres sikkerhed var stærkt kritisable. Som vi ser det, handler det både om nogle få personers uansvarlige opførsel, men det handler i vores øjne også om, at Brøndby IF ikke på et overordnet plan gør nok for at passe på vores tilrejsende fans.

Vi har været igennem en lang periode uden tilskuere på stadion. Den periode har understreget for os alle, hvor vigtige fans er for både spillerne på banen, tv-seerne, hele Superliga-brandet og selvfølgelig også klubbernes økonomi.

Corona-pandemien har lært os mange nye begreber og tiltag i samfundet. Bl.a. har mange været nødsaget til at forholde sig til Udenrigsministeriets rejsevejledning med farvekoder. Når et land er gået i rødt, betyder det, at alle rejser til det pågældende land frarådes.

Fra FC Midtjyllands side har vi i denne uge besluttet, at Brøndby Stadion i vores øjne betegnes som et rødt område – det vil sige, at vi, indtil Brøndby IF kan garantere en højere sikkerhed for jer, vil fraråde jer at møde op til vores kampe på Brøndby Stadion.

Det er IKKE normalt for os at fraråde vores fans at møde op til Superliga-kampe for at støtte holdet. I er vores 12. mand og repræsenterer på fornemmeste vis vores region og vores klub og klubsamarbejde, men jeres sikkerhed går selvfølgelig forud for alt. Derfor har vi truffet denne for dansk fodbold og FC Midtjylland utraditionelle beslutning.

Jeg vil gerne understrege, at vores kritik af begivenhederne på Brøndby Stadion ikke er rettet mod Brøndby-tilhængerne og den fantastiske kulisse, de altid skaber, når vi er på besøg. Det er ganske få personer, der uden omtanke for andres sikkerhed, trivsel og tryghed, opfører sig helt uanstændigt. Vores kritik er heller ikke rettet mod de enkelte kontrollører og ej heller politiet, som ofte bruger mange ressourcer, når der er kamp på Brøndby Stadion.

Vi vil fra vores side arbejde på, at sikkerheden på Brøndby Stadion fremadrettet forbedres, og i mellemtiden er der jo heldigvis mange andre spændende kampe – både i Danmark og i Europa – hvor I kan følge holdet, og hvor I kan give dem ekstra styrke. Ovenstående har i øvrigt ingen betydning, når Brøndby i midten af november gæster MCH Arena. Her er Brøndbys tilrejsende fans som altid velkomne.

Rigtig god landskamp i morgen – vi glæder os, til vi ses om en uge, når Superligaens øjeblikkelige nr. 4, FC Nordsjælland, gæster MCH Arena.

God weekend!

De bedste hilsner
Direktionen
FC Midtjylland

Nye indlæg